BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan az emberek többsége a mobiljával fizethet

Ahogy például az sms-kontroll bevezetésekor, úgy most, a tokenizáció terén is Európa élvonalában van a magyar bankkártyás fejlesztés.

Hiszünk abban, hogy a közeli jövőben az emberek döntő többsége pusztán a mobiltelefonja segítségével bonyolít majd le biztonságos elektronikus fizetési tranzakciókat – legyen szó internetes fizetésről vagy bolti vásárlásról – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója a kártyacég által szervezett bemutatón.

A fejlesztések evolúciója mára meghaladta a mobiltelefonok SIM-kártyájára telepített szolgáltatásokat, s jó eséllyel a készülékgyártókkal közös fejlesztések is kisebb lehetőséget tartogatnak, mint a szoftveralapú szolgáltatások.

Jelenleg két irány figyelhető meg: az interneten történő biztonságos fizetést a MasterPass megoldás révén segíti a kártyatársaság, míg a boltokban történő fizetések terén a bankok által kidolgozott fizetési megoldásokat segíti nemzetközi tapasztalataival a MasterCard.

Ahogy például az sms-kontroll bevezetésekor, úgy most, a tokenizáció (a bankkártya adatainak mobilra transzformálása) terén is Európa élvonalában van a magyar bankkártyás fejlesztés. A megoldásnak köszönhetően már mobiljukkal fizethetnek a Gránit Bank és az MKB ügyfelei (s híreink szerint a küszöbön van az OTPay bevezetése is). A megoldás révén az ügyfeleknek a sima bankkártyájuk mellett egy virtuális bankkártyájuk is lesz, amely „külön él” (más száma és lejárati ideje van), így például kártyatiltáskor a másik megoldással továbbra is lehet fizetni.

A közeli jövő az, hogy ez a két megoldás – az internetes fizetés és a bolti vásárlás lehetősége – együtt, egyetlen digitalizáció után elérhetővé válik az ügyfelek számára – mondta Szetnics László, a kártyacég üzletfejlesztési igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.