BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hitelezés táplálja a Duna House profitját

A hitelezés továbbra is nagyon pörög, a Duna House által közvetített hitelek állománya több mint 25 százalékos növekedést mutat.

Továbbra is hiszünk a Duna House (DH) befektetési sztorijában, amelyet még május végén fogalmaztunk meg ügyfeleink számára. Az elmúlt hetek fejleményei, illetve a cégtől érkező legfontosabb hírek is megerősítenek minket ebben, úgy véljük, az augusztus végén megjelenő második negyedéves jelentés is jól sikerülhet.

A legfőbb pozitívum, hogy a hitelezés továbbra is nagyon pörög, a DH által közvetített hitelek állománya több mint 25 százalékos növekedést mutat. A cég üzemi eredményének csaknem fele ebből a tevékenységből származik, így érthetően pozitívumnak vesszük az erős trend folytatódását. Különösen kedvező, hogy Lengyelországban is nagyon erősen teljesít a hitelközvetítés terén a vállalat.

Az ingatlanközvetítés már nem ilyen erős, a jutalékbevételek a tavalyi szinthez hasonlóan alakulnak. Sokat segített, hogy a cseh működési területen nagyon erős negyedévet zárt a DH, viszont Lengyelországban a hálózati tisztítás miatt visszaesés tapasztalható.

Magyarországon csak minimálisan javult a jutalékbevétel 2016-hoz képest. Ez kettős hatásra vezethető vissza, egyrészt a növekvő árak segítenek a cégnek, de emiatt a tranzakciók száma valamivel alacsonyabb, ami értelemszerűen negatívum. Az új lakások építése miatt lehet némi kivárás is a piacon.

A saját fejlesztésű projektek közül az év végén kerülhet sor a Reviczky Liget lakópark átadására. Ez akkora pluszt hozhat, amely akár a jövő évi osztalékot is növelheti. Egyébként júniusban már most is 3 százalék feletti osztalékhozamot láthattunk, vagyis az extra kifizetés valódi osztalékpapírrá teheti a részvényt.

Továbbra is reálisnak tartjuk hosszabb távon a 4500 forintos szintek elérését, ami 25 százalékos felértékelődést jelentene. Május vége óta egyébként már 6 százalékos pluszt láthatunk az osztalékkal együtt, miközben veszteségvágó megbízásunk szintje továbbra is 3300 forinton áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.