BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a BUX a múlt héten

A BUX 0,8 százalékos csökkenést könyvelt el a múlt héten, hétfői rekordjával egy ötnapos csúcsdöntő sorozatot zárt le.

Pénteken 37 720 ponton fejezte be a napot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX: a héten tehát 0,8 százalékkal ment lejjebb a mutató. A BUX a hétfői 38 097,59 pontos rekordjával egy ötnapos csúcsdöntő széria zárult le. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom árfolyama emelkedett a múlt héten. A távközlési papír 1 százalékkal 487 forintra kapaszkodott fel. Az OTP 1,2, a Mol 0,8, a Richter 1 százalékkal esett. A BÉT 47,3 milliárd forintos heti forgalma 4,8 százalékos növekedés az előző héthez képest.

Pénteken tette közzé a tőzsde az augusztusi adatait is. A 212,3 milliárd forintos havi forgalom 9,2 milliárdos napi átlag. Utóbbi adat 33 százalékkal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti. A vezető papírok mindegyike drágult augusztusban, legjobban 9,3 százalékkal az OTP. A kisebb részvények közül az Appeninn volt a hónap nyertese 54,2 százalékos emelkedéssel. A szolgáltatók rangsorában a Wood, a Concorde és az Erste végzett az első három helyen.

Európában 0,1-0,9 százalékos pluszban zártak pénteken a vezető indexek. Az Egyesült Államokban szerényebb, 0,1-0,2 százalékos volt az aznapi emelkedés, igaz, a fogyasztói hangulat a vártnál kevésbé javult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.