BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ledolgozták a tőzsdék a hétfői zuhanást

Fél százalékos pluszban zárt a BUX csütörtökön. Az indexet leginkább a Mol és a magyar Telekom egy százalékon felüli erősödése javította.

Egész napos oldalazást követően tegnap délutánra belehúzott a BUX, és átlagos forgalomban 0,5 százalékos pluszban zárt. Az index emelkedését a Mol (+1,5 százalék) és a Magyar Telekom (+1,2 százalék) hajtotta, az OTP árfolyama enyhén, 0,2 százalékkal csökkent, a Richter jegyzése pedig lényegében nem változott.

Egész Európában jó volt a piaci hangulat, a vezető indexek 0,5–0,9 százalék körüli pluszban zártak. A főbb börzék ezzel tegnap már ledolgozták azt a visszaesést, amelyet a hétfő éjszaka végrehajtott észak-koreai rakétakísérlet okozott. Tovább gyengült a forint az euróval szemben, napközben átlépte a 306-os szintet, ami hathetes mélypont a jegyzésben. Az euró is gyengült a dollárral szemben, az árfolyam tovább közeledett az 1,18-os szinthez. A tőzsdei erősödéssel párhuzamosan a menekülőeszköznek tekintett arany árfolyama emelkedett, a napközbeni 1322 dolláros szint idei rekordnak számít. Jól teljesített az olaj is, a WTI jegyzése 2,5 százalékkal emelkedett arra a hírre, hogy a Reuters felmérése szerint jelentősen csökkent augusztusban az OPEC kitermelése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.