BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol húzta le a BUX-ot

A BUX csekély forgalom mellett 0,7 százalékot csökkent tegnap, ebben leginkább a Mol 1,1 százalékos esése játszott szerepet. A Magyar Telekom 0,8 százalékot süllyedt, az OTP 0,2-t.

Pesszimista hangulatban telt tegnap a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX csekély, alig 5 milliárd forintos forgalomban 0,7 százalékot veszített értékéből. Az index teljesítményéért leginkább a Mol papírjainak 1,1 százalékos esése felelős, amit valószínűleg az INA visszavásárlásával kapcsolatos, „titkos támadásról” szóló sajtóhírek is okozhattak. A többi blue chip árfolyama sem alakult jól: a Richter és a Magyar Telekom jegyzése 0,8 százalékot süllyedt, az OTP-papírok ára csak enyhén, 0,2 százalékkal csökkent. A nemzetközi hangulat valamelyest javult a délután folyamán, a vezető európai börzék 0,3-0,4 százalékos veszteséggel zártak.

Legjobban a gépjárműipari vállalatok teljesítettek: a BMW és a Volkswagen árfolyama emelkedett, míg a Daimler-papírok gyakorlatilag a pénteki záróértéken fejezték be a kereskedést. A tengerentúlon a vezető indexek növekedéssel nyitottak. A menekülőeszköznek tekintett arany árfolyama egyéves csúcsra emelkedett, a fokozódó észak-koreai válság hatására. Az euró közel fél százalékkal erősödött a dollárral és a forinttal szemben is, az euró-forint árfolyamkereszt a nap végére átlépte a 306-os szintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.