BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem látszik határozott irány a budapesti tőzsdén

Iránykeresésre számítanak a piaci szakértők kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: nem látszik határozott irány a budapesti tőzsdén, így inkább iránykeresés valószínű a nyitáskor. A forgalom magasabb lehet a hétfői amerikai szünnapot követően – tette hozzá. Számos makroadatot tesznek közzé, amelyek befolyásolhatják a kereskedést, egyebek közt az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulását, a nagyobb európai nemzetgazdaságok és az euróövezet augusztusi beszerzésimenedzser-indexét (BMI).

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén kiemelte, hogy a hosszú hétvége után visszatérnek az amerikai kereskedők is a parkettre, megnövekedhet a forgalom a BUX index tagok esetében is. A nemzetközi hangulat enyhén pozitív, de bizonytalan nyitásra számít, és inkább rövid távú korrekcióra.

Kitért arra, hogy Magyarországon a második negyedéves GDP részletes közlése állhat a befektetők figyelmének középpontjában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,64 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 37 465,26 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 265 forinttal, 1,12 százalékkal 23 395 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,24 százalékkal 10 255 forintra esett, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,82 százalékkal 483 forintra gyengült, forgalma 163,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,76 százalékkal 6565 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.