BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP, megroppant a Mol

Izgalmas volt a tegnapi kereskedés a hazai tőzsdén, a BUX magas, több mint 13 milliárd forintos forgalomban minimálisan, 0,1 százalékkal esett. A vezető papírok vegyesen teljesítettek. Szárnyalt az OTP, 2,2 százalékos pluszban zárta a napot, ennek oka egyrészt a Moody’s magyar bankrendszert érintő pozitív előrejelzése, másrészt a bankpapírok jó nemzetközi teljesítménye lehetett.

A Mol viszont megroppant napközben, a kurzus mínusz 4 százalékon is állt, majd korrigált, de így is 2,6 százalékos eséssel zárta a napot. A piac értetlenül állt a jelenség előtt, szakértők vagy technikai magyarázatot adtak rá, vagy a kurd függetlenségi népszavazás okozta közel-keleti feszültséget nevezték meg kiváltó okként. A Magyar Telekom papírjainak értéke 0,8 százalékot, a Richter árfolyama 0,2 százalékot csökkent. Európában jó volt a hangulat, a vezető indexek enyhén emelkedtek, a tengerentúlon is kis erősödéssel indult a kereskedés. Az euró közel egyhetes esés után ismét drágulni tudott a dollárral szemben, a keresztárfolyam alulról súrolta az 1,18-os jegyzést. A forint gyengülő trendje is megfordult, a kurzus a 311-es szint alá erősödött a közös deviza ellenében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.