BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan Putyin válasza a Bitcoinra: jön a kriptorubel

Oroszország hamarosan saját kriptopénzt vezethet be lapértesülések szerint. A kriptorubel létrehozásával Oroszország lehet az első ország, amely állam által támogatott saját kriptovalutát ad ki.

A Bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz hasonlóan az új orosz virtuális fizetőeszköz is az úgynevezett blokklánc technológiát használja majd, ugyanakkor lényeges különbség, hogy nem lehet majd csak úgy „bányászni”, mint a legismertebb kriptovalutákat – írja a Newsweek. Erre, vagyis a tranzakciók visszaigazolására és adataik blokklánchoz való hozzáadására új fizetési egységek létrehozása céljából csak az államnak lesz majd lehetősége.

Forrás: AFP

Az új állami kriptovaluta és a hagyományos rubel átváltható lesz, ám 13 százalékos adót kell fizetni abban az esetben, ha az eladó nem tudja igazolni, honnan jutott az állami virtuális pénzhez.

Biztosan kijelenthetem, hogy a kriptorubelt egy egyszerű oknál fogva vezetjük be: ha mi nem tesszük, akkor két hónap múlva az Eurázsiai Gazdasági Közösség-beli szomszédaink teszik ugyanezt

– indokolta az orosz kormány lépését Nyikolaj Nyikiforov orosz kommunikációs miniszter.

Oroszország néhány napja jelentette be, hogy korlátozná a kriptodeviza-forgalmat , az intézkedés szintén a kriptorubelnek készítheti elő a terepet. Az állami kriptopénz bevezetése egyáltalán nem jelenti a Bitcoin és más kriptodevizák legalizálását az országban, épp ellenkezőleg: Oroszország saját, állami kontroll alatt tartott virtuális pénze a múlt héten az 5000 dolláros csúcsot is átlépő Bitcoin-nal szemben jelenthet alternatívát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.