BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb csúcsok dőltek meg a tőzsdén, hamarosan negyvenezer pont fölé emelkedhet a BUX index

Már meg sem lepődnek a befektetők az újabb történelmi csúcsot illetően, pedig a múlt héten is ez történt, a BUX index soha nem látott magasságokba kapaszkodott.

Már meg sem lepődnek a befektetők az újabb történelmi csúcsot illetően, pedig a múlt héten is ez történt, a BUX index soha nem látott magasságokba kapaszkodott. A technikai kép alapján leginkább pozitív dolgokat lehet mondani a hazai börze indexéről, bár egy korrekció bármikor bekövetkezhet, de ebben az esetben is inkább a vételi pontokat lesz majd érdemes keresni. Ellenállások rövid távon nem akadályozzák az emelkedést, de a 40 000 forintos lélektani szintre azért érdemes odafigyelni. Az OTP továbbra is szépen emelkedik, szeptember vége óta nyoma sem volt korrekciónak a papírban. Eközben fontos ellenállásokat is áttört az árfolyam, ráadásul múlt héten történelmi magasságokba kapaszkodott a kurzus. Fordulós jelzések egyelőre nem láthatók a papírban, ezért rövid távon is van még tere az emelkedésnek. A bankpapír soha nem látott szinteken tartózkodik, ezért nehéz az OTP előtt tornyosuló következő ellenállásokat megnevezni.

Egy lélektani szint húzódik 11 000 forintnál, de fölötte nagy tere van az emelkedésnek. Korrekció esetén első körben 10 475 forintig eshet vissza a kurzus, de 10 000 forint alatti szintek esetében sem kellene még aggódni az emelkedő trendet illetően. A blue chipek közül a Mol a másik jól teljesítő papír. Az október elején véget ért korrekció óta meredeken emelkedik az árfolyam, és 2950 forintról 3200 forint fölé kapaszkodott. A 3215 forintnál található több évvel ezelőtti maximumot is áttörte a kurzus, a következő erős ellenállás pedig a 3775 forintnál húzódó történelmi csúcspont. A további emelkedés előtt azonban várható egy korrekció, erre utal a pénteki esés. Támaszt a 20 és 30 napos mozgóátlagok jelentenek 3100 forint környékén. A Richter utóbbi időben látható mozgása leginkább oldalazáshoz hasonlítható.

A 6500 forintos támaszról már többször visszapattant az árfolyam a nyár vége óta, legutóbb a múlt hét során sikerült elrugaszkodnia felfelé. A 6700 forintnál húzódó 200 napos mozgóátlagnál azonban megakadt az emelkedés, ennek áttörése esetén érkezne ismét pozitív jelzés. Fölötte pedig a 6820 forintos lokális maximum jelentene akadályt. Egyelőre inkább semleges a gyógyszerpapír technikai képe, a vételi pontokat a támaszról történő visszapattanás, illetve az ellenállások áttörése esetén érdemes keresni. Gyengén teljesített az utóbbi hetekben a Magyar Telekom. Az október eleji oldalazást követően az árfolyam lejtőre került, miután elesett a 478 forintnál húzódó támasz. A múlt hét során már a 472 forintnál húzódó legutóbbi mélypont törése is megerősítést nyert, így újabb tere nyílt az esésnek. A következő támasz csak 463 forintnál található, és fordulatra utaló jelek egyelőre nem látszódnak a grafikonon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.