BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól teljesítenek az amerikai bankok

Az amerikai bankágazat 47,936 milliárd dollár adózott eredményt ért el az idei harmadik negyedévben, ami 5,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Különösen a kamatbevétel növekedése járult hozzá a nyereség bővüléséhez.

Az amerikai betétbiztosítási alap (FDIC) honlapjára felkerült adatok szerint az 5737 intézet 67,3 százalékának emelkedett a negyedéves adózott eredménye. A veszteséges bankok aránya 3,9 százalékra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 4,6 százalékról.

A bankágazat tavalyi profitja rekordszintű, 171,3 milliárd dollár volt.

Hét bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, tavaly öt. Az Egyesült Államokban 2015-ben nyolc, 2014-ben még tizennyolc, egy évvel korábban pedig huszonnégy banknak kellett végleg bezárnia. A csődhullám hét éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.