BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindult a korrekció a pesti börzén

Megérkezett BÉT-re a korrekció, a BUX index hét napja zuhan megállás nélkül, miközben elesett a 38 600 pontos támasz is.

Megérkezett BÉT-re a korrekció, a BUX index hét napja zuhan megállás nélkül, miközben elesett a 38 600 pontos támasz is. A szeptember vége óta tartó rali nagy részét már visszaadta a piac, és akár a 37 200 pontos legutóbbi mélypontig is visszaeshet az index. A tengerentúlon egyelőre nyoma sincs a korrekciónak, napról napra újabb történelmi csúcsot ütnek az indexek, viszont a nyugat-európai tőzsdéken már esésnek indultak.

Pár nap kivételével végig esett novemberben az OTP. A múlt heti lejtmenetben elérte a 9930 forintnál húzódó havi mélypontját, és fordulós jelzés hiányában további esés várható. A következő erős támasz 9620 forintnál található, és gyorsan elérhető lehet, ha ilyen ütemben folytatódik a lejtmenet. Ráadásul néhány emelkedő nap sem sokat segítene a kedvezőtlen technikai képen, a 10 400 forintnál húzódó lokális maximum leküzdése esetén lehetne tartósabb emelkedésre számítani.

Hét napja zuhan egyhuzamban a Mol, és hamarosan elérkezik a 2950 forintnál található támaszhoz. Egyelőre nem fest túl kedvezően a papír technikai képe, van még tere a további esésnek. A következő erős támasz a 2833–2860 forint közötti résnél húzódik, illetve 2840 forintnál található a 200 napos mozgóátlag. Rövid távon további esés valószínű.

Nem teljesített jól a Richter sem az elmúlt két hétben. A 7090 forintos maximumról fordult le a kurzus, és megközelítette a 6765 forintnál húzódó 200 napos mozgóátlagát. Még nem érkezett meg a pozitív fordulat, a támasz esetleges törése tovább rontaná a technikai képet, és a 6500 forintos támaszig nyílna meg a tér. Ha fordulós jelzés érkezne, akkor a 7250 forintnál húzódó májusi csúcspontot is megpróbálhatná elérni a gyógyszerpapír.

Lejtőre került az elmúlt hetekben a Magyar Telekom, és az árfolyama visszazuhant a május óta tartó sávba. November elején próbálta meg a kurzus áttörni a 200 napos mozgóátlagot, de a 488 forintos csúcspontot már nem sikerült leküzdenie. Még nem ért véget az esés a grafikon szerint, de a közelben található egy erős támasz 464 forintnál, ennek törésével pedig a 453 forintnál húzódó májusi minimumot célozhatná meg a papír. Ha sikerülne a 464 forintos támaszról ismét visszafordulnia, akkor a sáv teteje lenne ismét a célpont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.