BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív korrekció kezdődött a budapesti tőzsdén

A múlt héten pozitív korrekció kezdődött, melynek során meghatározó szinthez ért a BUX index, hiszen korábban 38 600 pont közelében tört le, most pedig alulról teszteli ezt az értéket.

A múlt héten pozitív korrekció kezdődött, melynek során meghatározó szinthez ért a BUX index, hiszen korábban 38 600 pont közelében tört le, most pedig alulról teszteli ezt az értéket. Ha a következő napokban sikerülne ezt szignifikánsan áttörni, folytatódhat a pozitív korrekció, és akár 40 000 pont feletti értékek is elérhetők lehetnek.

A vezető részvények közül elsősorban az OTP esetében van esély a további emelkedésre, ehhez a 10 360 forintos értéket kellene szignifikánsan áttörnie a bankpapír árfolyamának. Ott található ugyanis az 50 napos mozgóátlag, ha ezt átlépi a jegyzés, elérhető lehet a 10 600 forintos, majd akár a 11 000 forintos szint is. Másfél héttel ezelőtt már sikerült az OTP-nek egy csökkenő ék alakzatból kilépnie felfelé, ezért lehet bízni a kedvező folytatásban.

A Richter árfolyama december 4-én, hétfőn egy jelentős napon belüli leszúrással megközelítette a 6200 forintos szintet, majd vissza tudott kapaszkodni a 6400 forintos támasz fölé. Ez az érték kiemelkedően fontos: ha kitart a következő napokban, lehet bízni egy pozitív korrekciós hullám indulásában. Ez esetben a későbbiek során elérhető lehet a 6700 forintos szint, mely felett az 50 napos mozgóátlag, illetve a korábban hagyott rés fontos ellenállást képez, így ott elakadhat a mozgás. A következő napokban is magas lehet az árfolyam volatilitása, ezért most fokozott óvatossággal érdemes eljárni a gyógyszeripari részvény piacán.

A Mol jegyzése a 200 napos mozgóátlag és az augusztusban 2850 forint közelében hagyott rés megérintése nélkül fordult múlt hét kedden, és a múlt hét csütörtökön hagyott rés már rövid távú támaszt jelent 2987 és 2997 forint között. 3075 forintnál található a vízválasztó vonal, amely a korábbi letörés helye volt. Ha később sikerülne a részvénynek ezt szignifikánsan áttörnie, folytatódhat az emelkedés egy fontos csökkenő trendvonal irányába, mely 3170 forintnál található. Amennyiben mégsem sikerülne az említett ellenállást áttörni, ismét egy csökkenő hullámmal és a 2900 forintos támasz megközelítésével kell számolni.

Továbbra sincs túl sok izgalom a Magyar Telekom piacán, az árfolyam lefelé vette az irányt, és több napja egy hosszú távú kereskedési sáv alsó szélét tesztelgeti. A korábbi támasz (464 forint) alatt van a kurzus, de a 461 forintos, augusztusi lokális minimum még nem esett el. Ha sikerül megmaradni a 461 forintos szint felett, pozitív korrekció indulhat, amely várhatóan nem lesz túl intenzív, de a jelenlegi árfolyamszinten kedvező stopszint (458-459 forint) adódhat egy vétel esetén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.