BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorra dőlnek a történelmi csúcsok

A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe 1,3 százalékos emelkedéssel 41 516 ponton zárt tegnap, kiemelkedő 21,4 milliárd forintos forgalom mellett.

A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe 1,3 százalékos emelkedéssel 41 516 ponton zárt tegnap, kiemelkedő 21,4 milliárd forintos forgalom mellett. Ennek az üzletkötési értéknek 65 százalékát a 11 730 forinton szintén új történelmi rekordon zárt OTP adta, ez 3,4 százalékos emelkedés hétfőhöz képest, amikor szintén megdőlt a csúcs. A Mol 0,1, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékkal drágult. A Richter árfolyama 0,1 százalékkal csökkent. Több százmillió forintos forgalom mellett szárnyalt jó pár kis papír. A SET 20, a FuturAqua 9,6, a NordTelekom 8,4, a PannErgy pedig 7,3 százalékkal lőtt ki. Az FHB árfolyama 2,8 százalékkal ment lejjebb. A BUMIX 0,01 százalékkal csökkent.

2017.03.10. Budapesti Értéktőzsde BÉT Legek díjátadó gála. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotós: Móricz-Sabján Simon

Az európai és amerikai tőzsdék zöme is pluszban állt a pesti záráskor. A frankfurti DAX 13 598 ponton döntött csúcsot napközben. Amerikában a Nasdaq és az S&P 500 ért a mindenkori legmagasabb szintre. A kormányzati leállás vége és az összességében jó gyorsjelentések jót tettek a részvénypiacnak. A számaikat eddig közzétett amerikai cégek 82 százaléka felülmúlta a várakozásokat.

A forint szűk sávban mozgott egész nap. Maradt -0,01 százalék az átlaghozam a három hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján. Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintot hirdetett meg, az elsődleges forgalmazók 83,2 milliárd ajánlatot nyújtottak be, de a kibocsátó csak az eredetileg tervezett mennyiséget fogadták el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.