BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett az OTP

Az eladók domináltak kedden a börzén, a BUX átlagos, 12 milliárd forintos forgalomban közel 0,9 százalékot esett, miután a vezető papírok gyengén teljesítettek.

Az esést az OTP vezette, 1,6 százalékkal csökkent a kurzus, de a Mol árfolyama is jelentős, 0,6 százalékos mínuszban zárta a kereskedést. A Magyar Telekom jegyzése 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Richter a hétfői záróértékén maradt. Kicsit gyengült a forint is, a jegyzés alulról közelített a 312-es keresztárfolyamhoz.

Európában viszont jó volt a hangulat, a vezető mutatók emelkedtek. A DAX csaknem 0,9 százalékot erősödött, a részvényindex szinte minden komponense drágult az autógyártók kivételével: a Volkswagen, a BMW és a Daimler árfolyama is több mint 0,5 százalékot esett. Megfordult a trend a dollár piacán, tegnap 0,5 százalékot erősödött a deviza, a múlt heti 1,25-os keresztárfolyamról már majdnem 2 százalékot.

A zöldhasú erősödése mögött az állhat, hogy ma adja ki a Fed a legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, a befektetők vélhetően megerősítést remélnek a kedvező inflációs folyamatokról és a vártnál szigorúbb kamatpolitikáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.