BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot korrigált a Richter

Az átlagot meghaladó, több mint 17 milliárd forintos forgalomban közel 0,2 százalékot emelkedett csütörtökön a BUX. A vezető indexek vegyesen teljesítettek, a Mol és az OTP is több mint 1 százalékot vesztett értékéből, a Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékkal esett.

A Richter az elmúlt hetek gyenge teljesítménye után korrigált, 4,5 százalékos pluszban zárt. A nap nyertese a Kartonpack és az Opus volt: előbbi minimális forgalomban 13,3, utóbbi kiemelkedő, 2,8 milliárdos forgalomban 10,6 százalékot drágult.

Fotó: Vémi Zoltán

Csütörtöki aukcióján a meghirdetettnél 15 milliárd forinttal több, összesen 80 milliárd forint értékben értékesített állampapírokat az ÁKK. A hozamok is nőttek: a 3 éves államkötvények aukciós hozama 0,9 százalékra, az 5 évesé 1,42, a 10 évesé pedig 2,5 százalékra emelkedett.

A dollár gyengülése enyhült, a jegyzés alulról közelíti az 1,25-os keresztárfolyamot, azaz bő hároméves mélypontjának közelében van. Az olaj ára nagyot esett, a Brent jegyzése 1,3, a WTI-é 0,7 százalékkal került lejjebb a növekvő amerikai olajtartalékok hírére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.