BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaesett a Richter profitja

Éjfél után tette közzé a 2017-es év utolsó háromhavi, illetve a teljes évre vonatkozó beszámolóját a Richter.

Az október-decemberi időszak 110,2 milliárd forint árbevételt hozott a társaságnak, ami 4,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az üzleti tevékenység eredménye 15,1 milliárd forintra emelkedett, ami 63 százalékos növekedés 2016 azonos időszakához képest.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ez a két tétel megfelelt az elemzői várakozásoknak, nem így az adózott profit, amely 6,6 milliárd forint lett, 70 százalékkal alulmúlva az egy évvel korábbi értéket. Egy részvényre így 35 forint nyereség jutott, szemben a 2016 végi 119 forinttal. A záró negyedévben a társaság pénzügyi tevékenysége egymilliárd forint veszteséget mutatott.

A teljes évet a cég 444 milliárd forint bevétellel zárta, ami 14 százalékos növekedés. Éves szinten 25,9 százalékkal 68,7 milliárd forintra nőtt az üzleti tevékenység eredménye. A pénzügyi sor 8,4 milliárd veszteséget hozott, elsősorban a dollár forinttal szembeni gyengülése nyomán. Az éves nettó profit 52,86 milliárd forint lett, 21 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.

A decembertől az Európai Gyógyszerügynökség felülvizsgálata alatt lévő Esmya termék pozitív meglepetést okozott: az előzetesen a teljes évre kalkulált 85 millió euró helyett ugyanis 93 millió eurós volt a forgalma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.