BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Céláremelés követte a Duna House kedvező gyorsjelentését

A Concorde elemzője 4605 forintról 4751 forintra módosította tegnap a Duna House 12 hónapos célárát a szerda este közzétett éves jelentés után.

Gaál Gellért elemző kiemelte: a 918 millió forintos éves profit megfelelt az ingatlanközvetítő társaság terveinek, az osztalékterv módosítása azonban a részvényre irányíthatja a befektetői figyelmet. A vezetőség ugyanis 176 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a közgyűlésnek, ami 35 százalékkal lenne magasabb az előző évinél, és a mai árfolyam szerint 4,4 százalékos hozammal kecsegtet.

A 35 százalékkal megnövelt osztalék 4,4 százalékos hozammal kecsegtet
Fotó: Szabó Miklós

Pozitívak a cég friss idei előrejelzései is: 160-180 ezres tranzakciószámot várnak a hazai lakóingatlan-piacon, ahol az árak 5-10 százalékkal emelkedhetnek, a lakáscélú hitelezés állománya pedig 15-20 százalékkal bővülhet. A társaság szerint az ingatlanfejlesztési projektjei közül a Reviczky 680 millió forintos, míg a Forest Hill fejlesztés 1,06 milliárd forintos nettó nyereséget hozhat 2018-ban.

A Concorde ajánlása ezek figyelembevételével változatlanul vétel, új céláruk a mostani árfolyamhoz képest 18-19 százalékos felértékelődési potenciált tükröz.

A befektetők mind az elemzői kommentárt, mind az osztalékról szóló hírt pozitívan fogadták: csütörtökön a részvények több mint 5,6 százalékkal drágultak egy alapvetően minimális emelkedést hozó napon.

A szintén a hét elején publikáló Masterplastról tegnap közölt elemzői kommentárt az MKB Bank. Ebben kiemelték, hogy a társaság 17 százalékkal növelte negyedik negyedéves árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A pozitív építőipari környezet a Masterplast EBITDA során is megmutatkozott, amely 180 százalékkal lett magasabb a 2016-os záró negyedévitől. Az MKB a jövő héten fogja felülvizsgálni a vállalat értékelését, amikor új célárral is jelentkeznek, most ez 766 forint. A beszámolót követő tőzsdei reakciók egyértelműen pozitívak voltak, hisz a jelentés másnapján 625 forinton is megfordult az árfolyam, azóta viszont újra 600 forint körül kereskednek a részvénnyel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.