BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek a világ legértékesebb cégei

Őrségváltás történt a világ legértékesebb cégeinek listáján, miután az Alphabet árfolyama nem emelkedett megfelelő ütemben ahhoz, hogy megtartsa második helyét.

Kevésnek bizonyult az Alphabet 4 százalékos árfolyam emelkedése ahhoz, hogy megtartsa második helyét a világ legértékesebb cégeinek rangsorában, a vállalatot ugyanis jócskán lekörözte az Amazon, amelynek részvényei összesen 35 százalékot nőttek – írja a CNBC.

Forrás: AFP

Az Apple után a rangsorban most az Amazon áll a dobogó második fokán, míg a harmadik Google után a Microsoft következik, majd a kínai Tencent.

Érdekesség, hogy a Facebookot jelentősen érintette a napokban kirobbant adatlopási botrány, ennek következtében ugyanis a cég csak a hetedik helyre esett vissza a maga 9 százalékos zuhanásával. Ezzel jelenleg kevesebbet ér, mint a Warren Buffett-féle Berkshire Hathaway.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.