BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kaptak hideget és meleget is a piacok

Felemás hangulatban zajlott a kereskedés Ázsiában szerda reggel, New York vegyesen, Európa mínuszban zárt kedden. A magyar piac a sereghajtók között volt. Napsütés és zápor is várható ma, a történelem érettségi napján.

Ázsiai mínuszok és pluszok

Felemás hangulatban zajlott a kereskedés Ázsiában. Szerda reggelre a tokiói tőzsde Nikkei 225 mutatója 0,59 százalékos veszteségben állt, az Asia Dow reggel hét után 0,3 százalékos mínuszt mutatott. A hongkongi Hang Seng index ugyanakkor enyhe, 0,4 százalékos pluszban járt ugyanekkor. A sanghaji tőzsde, a szingapúri börze mutatója és az indiai Sensex pedig a 0 százalék körül táncolt reggel negyed nyolc körül.

tőzsde
Forrás: AFP

Vegyes New York-i mutatók

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

  • A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 2,75 ponttal, 0,01 százalékkal, 24 360,07 pontra nőtt.
  • Az S&P 500-as mutatója 0,71 ponttal, 0,03 százalékkal csökkent, 2671,92 ponton fejezte be a napot.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,69 ponttal, 0,02 százalékkal erősödött, és 7266,9 ponton zárt.
  • Veszteségben zárt Európa

    Mérsékelt veszteségben zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden:

  • A frankfurti DAX-index 0,28 százalékos,
  • a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,07 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 0,17 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.
  • A nap vesztese a milánói tőzsde volt, amelynek irányadó indexe 1,67 százalékkal esett a kormányalakítási bizonytalanságok miatt.

    A sereghajtók között volt a magyar piac

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 376,78 pontos, 1 százalékos csökkenéssel, 37 164,55 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

    Olaj, bitcoin, deviza

    Nagyot drágult a kőolaj a nemzetközi piacon, a WTI hordónkénti ára 2,24 százalékkal, hetven dollár fölé, 70,61 dollárra nőtt. A Brent hasonló mértékben, 2,4 százalékkal drágulva 76,65 dollárra drágult.

    A magyar fizetőeszköz vegyesen teljesített szerda reggel:

  • Az euró 314,9 forinton forgott reggel hét órakor, 10 fillérrel csökkent a kedd esti 315,00 forinthoz képest.
  • A dollár árfolyama 265,22 forintról 265,62 forintra,
  • a svájci franké pedig 264,79 forintról 264,85 forintra erősödött.
  • A jent 2,4333 forinton jegyezték, szemben az előző esti 2,4304 forinttal.
  • A bitcoin kriptovaluta közel másfél százalékot gyengült szerda reggelre, és 9022 dollárt ért a MarketWatch adatai szerint.

    A makrogazdasági mutatók közül ma a fogyasztói árak áprilisi alakulásáról közli jelentését ma a Központi Statisztikai Hivatal.

    Napsütés és felhős idő váltja egymást

    Szerda estig a napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre, az ország északkeleti harmadában zártabb felhőzetre is számíthatunk az OMSZ előrejelzése szerint. Több helyen valószínű zápor, zivatar; délnyugaton kisebb a csapadék esélye. Az északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható, a tartósabban napos déli és keleti részeken lehet a melegebb. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

    Ha lemaradt volna...

  • Az Egyesült Államok kilépett az iráni atomszerződésből, Donald Trump egyúttal aláírta azt a memorandumot, amellyel visszaállította az Irán elleni büntető intézkedéseket.
  • Félezerrel többen várnak műtétre májusban, mint amennyien két hónappal korábban vártak. A várólisták hosszát az egynapos sebészeti ellátások kiterjesztésével és egy megfelelő információs rendszerrel lehetne csökkenteni.
  • Új világot hozhat az azonnali fizetés jövő júniusi bevezetése: a jegybank várakozásai szerint nagymértékben megugranak majd a bankközi átutalások.
  • Történelemből adnak számot

    A történelem írásbelikkel folytatódnak szerdán az érettségi vizsgák a középiskolákban. A középszintű írásbeli 180 percig tart, az írásbelin a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges feladatokból áll.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.