BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol és az OTP árfolyamában folytatódhat a pozitív korrekció a következő napokban

A múlt héten meglehetősen bizonytalanul mozogtak az európai részvénypiacok, elsősorban az olasz kormányalakítási válság miatt.

A múlt héten meglehetősen bizonytalanul mozogtak az európai részvénypiacok, elsősorban az olasz kormányalakítási válság miatt, melyre végül csütörtökön sikerült megoldást találni. A hazai részvénypiacon már aznap megindult a pozitív korrekció, mely folytatódhat a következő napokban is. A BUX index grafikonján 36 500 pontnál található az első fontosabb ellenállási szint, melyet hamarosan elérhet a mutató.

A vezető részvények árfolyamgrafikonjainak technikai képe alapján elsősorban az OTP és a Mol piacán látunk emelkedési potenciált rövid távon.

Az OTP árfolyamcsökkenése a kékkel jelzett, tavaly szeptemberben kijelölt támasznál állt meg, majd onnan egy éles pozitív korrekció indult. A legutóbbi csökkenő hullámra mért Fibo-szintek jól mutatják a lehetséges korrekciós szinteket, az első 10 232 forintnál, a második közvetlenül a kétszáz napos mozgóátlag alatt, 10 678 forintnál található.

Bizonyos momentumindikátorok azt mutatják, hogy folytatódik a gyors korrekció a következő napokban, a volatilitás azonban továbbra is magas maradhat.

A Richter árfolyama beszorult egy rövid távú trendvonal és két fontos (a harminc- és az ötvennapos) mozgóátlag közé, alul a trendvonal 5300 forintnál jelent támaszt, míg felül az 5360–5380 forintos tartomány képez ellenállást. Az utóbbi zóna szignifikáns áttörése adna vételi jelzést, ez esetben elsőként az 5500 forintos szint lehet elérhető, majd ennek átlépése esetén

akár az 5700-5800 forintos szintek is képbe kerülhetnek néhány hetes távlatban.

A Mol árfolyamában a múlt héten újabb lokális mélypont jelölődött ki, azonban egy hosszabb távú, csökkenő trendcsatornában maradt a jegyzés, így itt is várható egy pozitív korrekciós hullám. Az emelkedés gyorsulásához a 2640 forintos rövid távú ellenállási szintet kellene áttörni, ez esetben egészen a 2750 forintos magasságig felszökhet a jegyzés. Az MACD-indikátor is vételi jelzést készül adni, ami fontos megerősítés lenne a további rövid távú mozgást illetően.

Varga Zoltán az Equilor

Befektetési Zrt. senior elemzője

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában ovlashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.