BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel kezdett a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,69 pontos emelkedéssel, 35 919,44 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,69 pontos emelkedéssel, 35 919,44 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,14 százalékkal erősödött.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a hazai részvényindex nem fog jelentősebben elmozdulni a hétfőihez képest, de egyes részvények árfolyamában jöhetnek komolyabb mozgások.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Elmondta: a rossz nemzetközi hangulat enyhült, ezért stagnálásra, illetve kisebb pozitív mozgásra számít a magyar tőzsdén, de hozzátette, hogy

sok a bizonytalansági faktor, és összességében alacsony forgalom várható.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője úgy látja, a vezető részvények közül az OTP és a Mol technikai képe mondható pozitívnak, a bankpapír grafikonján 10 500 forintnál, míg az olajtársaság esetében 2900 forintnál található a következő kiemelt ellenállási szint.

A Richter továbbra is az 5000 forintos lélektani szint közelében mozog, letörése esetén 4800 forintnál adódna a következő, hosszú távon is rendkívül fontos támasz. A Magyar Telekom mozgása nem túl ígéretes, egyelőre a 400 forintos támasz megállította a csökkenést, de nem tud elrugaszkodni onnan – jelezte kommentárjában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.