BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izgalmas hetek várnak a Richterre

A gyógyszergyártó vállalat kurzusa 2015-ben egy évtizedes háromszög alakzatból tört ki 4800 forintnál, majd 7000 forint fölé emelkedett az árfolyama.

A jelek szerint a végéhez közeledik a hazai részvénypiacon július 5-én kezdődött negatív széria, a BUX index árfolyamcsökkenését ezúttal is megfogta a 35 ezer pontos támasz, majd onnan pozitív korrekció indult. Az index grafikonján az első fontosabb ellenállást egy május óta tartó, rövid távú csökkenő trendvonal határozza meg, amely 36 200 pontnál található.

Az OTP árfolyama június elején az 50 napos mozgóátlagról lefordult, majd egy éles csökkenő hullám következett.

A pénteki kereskedésben sikerült visszakapaszkodni a 10 ezer forintos lélektani szint fölé, de a valódi technikai ellenállás a 30 napos mozgóátlag 10 064 forintnál. Ha ezt sikerülne átlépni, ismét jöhet az 50 napos átlag tesztelése, ez 10 210 forintnál húzódik. Rövid távon alapvetően továbbra is pozitív a technikai kép, az MACD indikátor eladásra fordult, de végül nem adott negatív szignált, az RSI indikátor pedig hamarosan átlépheti az 50-es szintet.

Rendkívül izgalmas lesz a következő hetekben a Richter mozgása, mivel egy hosszú távú támaszhoz ért az árfolyama. A gyógyszergyártó vállalat kurzusa 2015-ben egy évtizedes, 2002 óta tartó emelkedő háromszög alakzatból tört ki 4800 forintnál, majd 7000 forint fölé emelkedett az árfolyama. A korábbi kitörési szint nagyon erős támasz volt, amely jó eséllyel megállíthatja a csökkenő mozgást, és akár hosszabb távra is pozitív fordulatot hozhat. Az emelkedés során rövid távon elsőként a 30 napos mozgóátlag képezhet ellenállási szintet 5200 forint alatt, majd az 50 napos átlag 5284 forintnál, és egy csökkenő trendvonal 5300 forint közelében.

A hosszabb távú grafikon 5755 forintnál mutatja az első érdemi korrekciós szintet, ez a legutóbbi csökkenő hullámra mért, 38,2 százalékos Fibonacci-szint.

A Mol árfolyama az elmúlt hetekben egyre magasabb minimumokat jelölt ki, így emelkedő háromszög alakzatot rajzolt. Ennek a felső szára 2780 forintnál van, és erőteljes ellenállást képez. Amennyiben ezt sikerülne szignifikánsan áttörni a következő egy-két héten belül, az emelkedés egészen egy tavaly no­vember óta tartó csökkenő trendcsatorna felső trendvonaláig juthat, amely 2900 forintnál található. Ezt az ellenállást feljebb erősíti a május elején hagyott rés (2918–2932 forint) és a 200 napos mozgóátlag (2936 forint) is.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.