BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé vette az irányt a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,35 pontos csökkenéssel, 35 186,17 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

A piaci szakértők iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a tőzsdenyitás előtt elmondta, hogy álmosabb nyári kereskedés várható, nagyobb elmozdulás nélkül.

A Richter árfolyamában napon belül nagyobb mozgásokra számít, ugyanakkor megjegyezte, hogy a papír tarthatja a 4800 forintos szintet. Az OTP és a Mol részvényei vélhetően a pénteki árszinten mozognak majd – tette hozzá.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének piackezdés előtti kommentárja szerint a Richter megkapaszkodott a 4800 forintos szint felett, a piaci szereplőknek ezt a támaszt érdemes figyelni.

Az OTP árfolyama továbbra is a 10 000 forintos szinttel küzd, amennyiben ezt sikerülne ismét áttörni, akkor az elemző szerint némi emelkedés várható a bankpapír piacán. A Mol részvények ára emelkedett pénteken, ezért a társaság árfolyamában folytatódhat a pozitív irányú mozgás, ugyanakkor a Magyar Telekom továbbra is a 400 forintos, lélektanilag fontos támasszal néz szembe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.