BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába tudják, hogy kellene, mégsem tesznek félre a fiatalok

Egy felmérés szerint a fiatalabb generációk már felismerték, hogy félre kellene tenniük a nyugdíjas éveikre, de mégsem tesznek így.

A fiatalabb generációk egyre inkább felismerik a nyugdíjcélú megtakarítás fontosságát – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb felméréséből. Az 1000 válaszadó megkérdezésével készült kutatás rámutatott, hogy

az Y generációba tartozó válaszadók több mint 47 százaléka gondolja úgy, hogy már 25 éves kor előtt érdemes megkezdeni az anyagi felkészülést a nyugdíjas korra.

Ezzel szemben az OTP Nyugdíjpénztár belépési adatai azt mutatják, hogy

a legtöbben továbbra is inkább 40 éves koruk körül kezdenek el félretenni a boldog nyugdíjas évekre

– olvasható a közleményben. A felmérés szerint továbbra is jelentős az eltérés a magyar aktív korú lakosság szándékai és tettei között, ha a nyugdíjcélú megtakarításokról van szó.

Fotó: Vémi Zoltán

A felmérésben résztvevők 70 százaléka gondolja úgy, hogy 18 és 35 éves kora között el kell kezdeni félretenni ahhoz, hogy anyagilag biztos nyugdíjas koruk legyen. Ennek ellenére a legnagyobb hazai nyugdíjpénztár belépési statisztikái szerint továbbra is 40 év körül mozog az új belépők átlagos életkora.

A kutatás eredményei rámutatnak, hogy pozitív folyamatok indultak el a lakosság gondolkodásában, ugyanis a most pályakezdőnek vagy fiatal munkavállalónak tekinthető Y generáció körében 20 százalékkal magasabb azoknak az aránya, akik szerint már 25 éves kor előtt el kell kezdeni a felkészülést, mint a teljes aktív korú lakosság körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.