BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rácáfolt a várakozásokra Európa

Emelkedéssel nyitottak a vezető nyugat-európai értéktőzsdék szerdán.

A londoni FTSE-index 0,04 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,19 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,11 százalékos emelkedéssel indult szerda reggel. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,09 százalékos pluszban nyitott.

Az eurót 1,1681 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda reggel kilenc órakor, napi szinten 0,09 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken. A legközelebbi, októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,66 százalékos mínuszban, 73,72 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 0,86 százalékos veszteségben, 68,17 dolláron forgott.

Enyhe csökkenéssel indult reggel a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,14 pontos csökkenéssel, 35 736,92 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest alig változott, 0,01 százalékkal gyengült.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.