BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pörgős a Tempó az OTP-nél

Az MNB adatai szerint 2018 második negyedévében tovább folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg. Jól teljesít az OTP Business új Tempó Vállalkozói Hitele is, pár hónap alatt több mint 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül.

Az MNB augusztusban publikált adatai szerint

a vállalati hitelállomány az elmúlt 12 hónapban összesen 750 milliárd forinttal emelkedett.

A kkv-szegmens hitelezése önállóan az előzetes adatok alapján, éves szinten közel 16 százalékkal, míg az egyéni vállalkozókkal együtt 14 százalékkal bővült. A legnagyobb növekedés a mikrovállalkozások esetében történt, elérte a 22 százalékos értéket.

Június közepén vezette be az OTP Business gyors elbírálású, forgóeszköz típusú hitelét, a Tempót, amelyet már több mint 100 cég vett igénybe.

Pár hónap alatt 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A gyors felfutást és ismertséget segítette, hogy akár három banki munkanap alatt elbírálja a bank az igényt és tárgyi fedezet, sőt kezes bevonása nélkül, akár 45 millió forintot kaphatnak a vállalkozások, illetve a felhasználás célja sem kötött. A Tempó hitelen kihelyezett állomány már meghaladja a két és fél milliárd forintot. A futamidő akár 8 év is lehet, a kkv-kon kívül egyéni vállalkozók és őstermelők is igénybe vehetik.

A piac visszaigazolta a konstrukció létjogosultságát, egy meglévő kihívásra tudtunk finanszírozási megoldást biztosítani

– mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.