BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jelenlegi árfolyamnál is mélyebbre vitték az Erste Bank elemzői a Magyar Telekom célárát

A piaci verseny és a frekvenciák megszerzésének magas költsége nyomot hagy a kurzuson.

Az eddigi 450 forintról 390 forintra csökkentette az Erste a Magyar Telekom 12 hónapos célárfolyamát. A portfóliókban továbbra is a telekomrészvény arányának csökkentését javasolják az osztrák bank elemzői. Úgy látják, hogy a távközlési cég idei teljesítménye jól alakul, ám a kilátásokat meglehetősen borúsnak ítélik.

A csökkentés mellett szóló legfontosabb érv a piaci árverseny várható növekedése. A Vodafone Liberty Global-felvásárlása után a UPC-előfizetőknek, illetve a Vodafone ügyfeleinek is több szolgáltatást integráltan, csomagban kínálnak majd. Ugyanez a helyzet a Digi–Invitel-integráció kapcsán. Ezzel az eddigi egy helyett már három, teljes távközlési kínálatot nyújtó cég lehet rövid időn belül a piacon. A Digi a tervei szerint jövő év második negyedévében indíthatja el előfizetéses mobilszolgáltatását

– mondta Miró József, az Erste vezető elemzője, utalva arra, hogy a Digi hamarosan 1300-ra növeli a magyarországi bázisállomásainak számát.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A fokozódó verseny mellett tetemes kiadásokat okoz majd a távközlési cégeknek a jövőre kiírandó 700 megahertzes frekvenciapályázat. Ezek szükségesek az 5G-szolgáltatások elindításához.

„Valószínűleg nagy lesz a verseny a frekvenciákért.

A Magyar Telekomnál emiatt 180 milliárd forint fölé mehet a beruházási igény 2019-ben, ebből csak a frekvenciák 90-100 milliárdot hasíthatnak ki.

Mindennek ellenére megtartottuk a 25 forintos osztalék-előrejelzésünket a következő évekre is” – tette hozzá Miró József. Számításai szerint kicsit kevesebb, mint 380 forint a Magyar Telekom részvényeinek fair értéke. „A következő 12 hónapra az általunk kalkulált hozamelvárás 9,3 százalékos, ha ez teljesül, akkor érhet majd 390 forintot egy részvény” – mutatott rá a vezető elemző.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.