BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig változott nyitáskor a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,38 pontos csökkenéssel, 36 443,34 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,38 pontos csökkenéssel, 36 443,34 ponton nyitott szerdán.

A keddi záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

A piaci szakértők emelkedésre számítanak

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitívan indulhat a kereskedés az európai piacokon, így a magyaron is.

Fotó: Földi D. Attila / VG

A vezető részvények közül kiemelte a Molt, amely szerdán piac nyitás előtt tette közzé a harmadik negyedéves gyorsjelentését.

A Mol Nyrt. a BÉT honlapján szerdán közölte, a Mol-csoport 708 millió dollár tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei harmadik negyedévben, 23 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, ez az utóbbi három év legjobb negyedéves eredménye. Az elemző szerint a várakozásokat meghaladó számok újabb lökést adhatnak a Mol részvények emelkedésének.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. helyettes vezető elemzőjének kommentárjában úgy vélekedett, hogy a határidős árazások alapján emelkedéssel nyithatnak az európai börzék,

a pozitív befektetői hangulat a magyar blue chipeket is támogathatja.

Arról is beszámolt, hogy a Mol harmadik negyedéves gyorsjelentése minden várakozást felülmúlt, igaz, a vállalat egyelőre nem emelt az éves célkitűzésein. Az OTP tovább folytatta „lecsorgását” a 9820 forint közelében található támaszszinthez, ugyanakkor az elemző szerint a pozitív befektetői hangulat hatására „felpattanhat” a kurzus. A Magyar Telekom múlt hét végén látott felpattanása rövid életűnek bizonyult, és a részvények árfolyama visszasüllyedt a 387 forintos támaszszintre – fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.