BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Splitre készül a Konzum

Módosítja alaptőkéjének szerkezetét a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. módosítja alaptőkéjének szerkezetét, azaz megtizedeli (Split) a jelenlegi 29 284 159 darab, egyenként 25 forint névértékű „A” sorozatú törzsrészvényét – jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A döntés a Budapesti Értéktőzsdével, valamint a Keler Zrt.-vel egyeztetve az alábbi ütemezés szerint valósul meg:

  • az utolsó kereskedési nap a régi részvényekkel: 2018. október 9.;
  • az első kereskedési nap az új törzsrészvényekkel: 2018. október 10.;
  • a Split értéknapja: 2018. október 12.
  • A Konzum felhívja a figyelmet: kizárólag azon részvénytulajdonosok jogosultak a Split értéknapján az új törzsrészvényekre, akiknek október 11-én záráskor „A” sorozatú, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvény van nyilvántartva értékpapírszámláján. Ekkor a régi törzsrészvények helyébe 10 darab, 2,5 forint névértékű törzsrészvényt írnak majd jóvá. A társaság hangsúlyozza, az átalakítás folyamata automatikus, a részvényeseknek a társasági eseménnyel összefüggésben nincs tennivalója.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.