BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londontól Frankfurtig erős pluszokkal indult a nap

Emelkedtek a fontosabb nyugat-európai indexek pénteken tőzsdenyitáskor. A BUX enyhe mínuszban kezdte a napot.

  • A londoni FTSE-100 index 1,12 százalékkal,
  • a frankfurti DAX-30 index 0,73 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 index 0,91 százalékkal
  • emelkedett nyitáskor. Csütörtökön a londoni FTSE-100 index 1,52 százalékos eséssel 6584,68 ponton végzett, a frankfurti DAX-30 2,37 százalékos csökkenéssel 10 381,51 ponton fejezte be a napot, a párizsi CAC-40 mutató 0,60 százalékos mínusszal 4598,61 ponton állt a kereskedés végén.

    Leheletnyi mínuszban kezdte a pénteket a BUX

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,81 pontos csökkenéssel, 38 998,71 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült. Elemzők érdemi elmozdulások nélküli, óvatos kereskedésre és alacsony forgalomra számítanak.

    A tőzsdenyitás előtt a CNBC-nek nyilatkozó elemzők a csütörtöki esések után pénteken felfelé korrigálhatnak a piacok.

    A részvényárfolyamok erősödését segíti, hogy csütörtök estére az amerikai indexek már emelkedtek, illetve péntek reggel többségében az ázsiai piacokon is nőttek a részvényárak.

    A befektetői bizalom azonban még mindig törékeny a világpiacokon. A világgazdasági növekedési kilátások miatti félelmek, az Egyesült Államok és a Kína közti kereskedelmi vita és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed jövőre tervezett kamatemelései továbbra is óvatossá teszik a kereskedőket.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.