BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális csökkenéssel kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,74 pontos csökkenéssel, 39 886,48 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,74 pontos csökkenéssel, 39 886,48 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

A piaci szakértők eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint nemzetközi piacok mozgását az Amerikai Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború enyhülése kedvezően befolyásolja, így az európai részvénypiacokon is visszafogott emelkedésre számít az elemző.

Délután lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, ahol kamatemelés nem várható, ugyanakkor Kocsi Márió megjegyezte, hogy az EKB csütörtökön jelentheti be az eszközvásárlási program kivezetését.

Bosnyák Zsolt, a Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője tőzsdenyitás előtti kommentárjában kifejtette, hogy oldalazásra számít a BÉT-en, mivel csütörtökön nem érkezik fontosabb magyar makroadat, ezért a BUX-index mozgását a nemzetközi hangulat határozhatja meg.

A vezető részvényekről megjegyezte, az OTP továbbra is „küszködhet” a történelmi csúcsánál található ellenállásával, a Mol folytathatja konszolidációját a 3100 forintos szinteken. A Telekomnál és a Richternél pedig az a kérdés, hogy a részvények árfolyamai a 20 napos mozgóátlagról melyik irányba mozdulnak el.

Az EKB csütörtöki kamatdöntése az euró-forint árfolyamra lehet hatással, az elemző szerint a befektetők a bank által kiadott közleményre figyelnek majd, ugyanis kamatdöntés nem várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.