BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankfurtra figyelnek a magyar befektetők

A nap legfontosabb piacbefolyásoló eseménye az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő ülése lesz.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 818,69 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest változatlan.

Elemzők szerint a nap során nyilvánosságra kerülő nemzetközi gazdasági információk mozgathatják a csütörtöki tőzsdei kereskedést, köztük a magyar piacot is.

Fotó: Daniel SORABJI / AFP

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: piacmozgató hatással bíró nemzetközi információk jelennek meg csütörtökön, délelőtt az európai gazdaságokról jönnek friss adatok, délután az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése várható.

Csütörtökön a nap elején alapvetően iránykeresés rajzolódik ki a nemzetközi piacokon, és ez hatással lehet a magyar tőzsde kereskedésére is – tette hozzá.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, hogy csütörtökön a legfontosabb esemény az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő ülése lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.