BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresi az irányt a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,27 pontos emelkedéssel, 41 180,32 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,27 pontos emelkedéssel, 41 180,32 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

A nemzetközi hangulat alapján emelkedésre és iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemzők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint fontos szintet tört át a csütörtöki kereskedésben a BUX index, 41 000 pont fölé emelkedett, és a tavaly januárban elért 41 609 pontos történelmi maximuma felé közelíthet a következő kereskedési napokon.

tőzsde, BÉT
Fotó: VG / Vémi Zoltán

A nemzetközi befektetői hangulat pozitív, így az elemző szerint folytatódhat az emelkedés Budapesten is.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI kérdésére kifejtette, miután Magyarországon nem várható jelentősebb adatközlés, a nemzetközi befektetői hangulat lehet az irányadó a BÉT-en.

Csütörtökön pozitív volt a kereskedés hangulata Amerikában, továbbá az ázsiai kereskedésre is az optimizmus volt a jellemző – idézte fel.

Az európai határidős indexek azonban egyelőre iránykeresést jeleznek előre, így a magyar piacon is leginkább erre lehet számítani – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.