BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban kezdte a hetet a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,09 pontos emelkedéssel, 40 218,27 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,18 százalékkal erősödött.

A pozitív nemzetközi hangulat befolyásolhatja a kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a távirati irodának nyilatkozó piaci szakértők szerint. Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában közölte, a hétfő hajnali ázsiai eufória átgyűrűzhet a magyar piacra is.

Az elemző szerint a pozitív hangulatból legfőképpen a Richter profitálhat, amely várhatóan folytathatja emelkedését. Az OTP-nek megálljt parancsolhat a 11 850-nél elhelyezkedő történelmi csúcsa – mutatott rá.

Fotó: Kallus György

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az ázsiai kereskedés és a nagy piacok határidős indexei is azt mutatják, hogy a piacok pénteki jó teljesítménye folytatódhat.

A BÉT-en a nemzetközi befektetők kedvező hangulata lehet az irányadó, a lelkesedés a magyar piacon is kitart – összegezte. Az elemző szerint a Magyar Telekomra érdemes odafigyelni, amely múlt héten a legjobb teljesítményt nyújtotta. Az OTP esetében fordulat következhet be szerinte is, miután a papírok értéke a mindenkori csúcs közelébe emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 472,58 pontos, 1,19 százalékos emelkedéssel, 40 145,18 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt.

  • A Mol 30 forinttal, 0,98 százalékkal 3094 forintra erősödött, 836,5 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 510 forinttal, 4,55 százalékkal 11 720 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 2,26 százalékkal 452 forintra emelkedett, forgalma 370,8 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 245 forinttal, 4,54 százalékkal 5645 forintra nőtt, a részvények forgalma 613,9 millió forintot ért el.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.