BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX alig változott a nyitáskor

A pénteki záró értékéhez képest alig változott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,22 pontos emelkedéssel, 39 705,83 ponton nyitott hétfőn.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője korábban azt mondta, hogy

a kínai piacok némi erőt mutatnak, a nemzetközi határidős indexek alapján azonban nem lehet semmilyen következtetést levonni a kereskedés irányával kapcsolatban.

Az elemző úgy látta, hogy a nagy piacokon és a BÉT-en is az iránykeresés lehet jellemző hétfőn. A héten a befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulójára és a Brexittel kapcsolatos fejleményekre figyelnek kiemelten.

Fotó: VG / Kallus György

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az elemezésében kiemelte, hogy tovább esett a pénteki kereskedésben a BUX index, a következő fontosabb támasz 39 000 pontnál található.

A vezető részvények közül meghatározó szint közelébe ért az OTP és a Mol árfolyama, a bankpapír esetében a 11 100-11 200 forintos, míg az olajtársaság jegyzésében a 3 160 forintos szintre érdemes figyelni – jegyezte meg.

Az elemző szerint hétfőn kis mértékű pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés, ugyanakkor szerinte kérdéses, hogy ez mennyire lehet tartós.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.