BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Molra és az OTP-re érdemes ma figyelni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,20 pontos emelkedéssel, 39 772,68 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,20 pontos emelkedéssel, 39 772,68 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az ázsiai piacok emelkedtek, miután előzetes egyezség született az amerikai költségvetésről, így elkerülhető az újabb kormányzati leállás, és ez alapvetően pozitív irányt adott a piacoknak. A magyar piac a nemzetközi tendenciát követi, ezért pozitív nyitás várható a BÉT-en.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint is enyhe emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén a pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően.

Elemzésében az Equilor szakértője kiemelte, hogy folytatódhat az OTP emelkedése, és érdemes figyelni a Mol árfolyamára is, mivel az olajipari papír meghatározó támasz közelében mozog.

A Richter jegyzése továbbra is az 5500 forintos szint közelében van, melynek letörése esetén 5330 forint közelébe eshet a gyógyszergyártó árfolyama. A Magyar Telekom a korábbi emelkedés után oldalazni kezdett, az Equilor várakozása szerint hamarosan negatív korrekció indulhat az árfolyamában.

A Richter kedden reggel közleményben jelentette be, hogy amerikai partnere, az Allergan 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatával forgalmazási és szállítási megállapodást kötött a levonorgestrel hatóanyagot kibocsátó, méhen belüli eszköz értékesítési jogainak kiterjesztéséről a latin-amerikai országokra. Európa legtöbb piacán a Richter 2011 óta már értékesíti az eszközt az Allergannal korábban elfogadott megállapodások alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.