BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzetközi trendet követheti a pesti börze

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,21 pontos emelkedéssel, 40 873,77 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,21 pontos emelkedéssel, 40 873,77 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött.

A nemzetközi hangulat befolyásolhatja a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy kora reggel alapvetően iránykeresés látszik a piacon, a nap folyamán azonban több nemzetközi adat is érkezik, például Európából a feldolgozóipari adat, és ezek befolyásolhatják a nemzetközi kereskedést, ami a hazai részvényekre is hatással lehet.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elemzésében azt írta, a nemzetközi befektetői hangulat pozitív, ugyanakkor a hazai vezető részvények technikai képe nem egységes. Csütörtökön nem tudott tovább emelkedni a BUX index elsősorban a Magyar Telekom jelentős negatív korrekciója és az OTP gyengélkedése miatt.

Az OTP esetében továbbra is bizonytalan mozgásra számítanak, szerinte hamarosan teljesülhet a 11 100-11 200 forintos sáv tesztelése. A Mol árfolyamában 3350 forint közelében fontos ellenállási szint húzódik, az emelkedés megakadására, negatív korrekció indulására számítanak – írja Varga Zoltán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.