BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átvilágítják az AKKO Investet

Az AKKO Invest Nyrt. január 23-án megválasztott igazgatósága az elmúlt hónapban szakértők bevonásával megkezdte a korábbi nevén Plotinus Nyrt. vagyonkezelő tevékenységének és működésének átvizsgálását.

Az AKKO Invest (korábbi nevén Plotinus) új igazgatósága elkezdte a vállalat működésének átvizsgálását azt követően, hogy a társaság részvényesei a januári rendkívüli közgyűlésen megválasztották az új tagokat. Ennek alapján a következő hónapokban megtörténhet a nyitott ügyek lezárása, amivel párhuzamosan elkezdődött az új stratégia kidolgozása, valamint a részvényesi értéket növelő tranzakciók előkészítése és megvalósítása – olvasható az AKKO Invest közleményében.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett AKKO Invest Nyrt. január 23-án megválasztott igazgatósága az elmúlt hónapban szakértők bevonásával megkezdte a korábbi nevén Plotinus Nyrt. vagyonkezelő tevékenységének és működésének átvizsgálását. Prutkay Zoltán, az AKKO Invest új igazgatóságának elnöke az átvilágítás eddigi eredményei alapján elmondta, hogy

jelenleg az egyik legfontosabb feladatnak a tavaly november 26-i rendkívüli közgyűlésen elhatározott Plotinus-alaptőkeemelés korábbi menedzsment által elindított jogi folyamatának lezárását tekintik.

Mint ismeretes, akkor a részvényesek a vállalat alaptőkén felüli vagyonának terhére történő tőkeemelésről határoztak. Ezt a döntést a Cégbíróság már bejegyezte, azonban a BÉT terméklistáján a mai napig nem történt meg a változások átvezetése. Ennek oka, hogy az alaptőkeemelésből származó új névértékű, korábbiakkal azonos darabszámú részvények tőzsdei bevezetése (azaz a régiek cseréje) nem történt meg december 31-ig. Idén január 1-től viszont a szabályozás megváltozott és a részvények tőzsdei bevezetése (cseréje) esetében is kibocsátási tájékoztató készítése szükséges, függetlenül a tőkeemelés volumenétől – írja a cég.

Prutkay Zoltán, az AKKO Invest vezérigazgatója közölte, hogy a tőkepiaci törvény (61.§) alapján, a szavazati jogok kiszámítása során, az AKKO Invest által kibocsátott valamennyi részvényt, így a saját tulajdonban lévő részvényeket is figyelembe kell venni. Mivel az AKKO információi szerint az összes részvényre vonatkoztatva eddig egy részvényes sem érte el a jogszabályban meghatározott részvénytulajdonra vetített küszöbértéket, ezért Prutkay Zoltán elmondása szerint nyilvános vételi ajánlatra sem volt szükség.

Az AKKO Invest elnöke egyúttal megerősítette, hogy a társaságnak intenzív növekedési tervei vannak, amit a továbbiakban is a tőkepiac nyújtotta eszközök igénybevételével kíván megvalósítani. A vállalat célja, hogy a jelenlegi Standardból a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába és a BUX-indexbe is bekerüljön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.