BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős hónapot zártak a blue chipek

Januárban 231,5 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) összesített részvényforgalma, ami napi 10,5 milliárd forintos átlagos forgalmat jelentett.

A megelőző hónap összesített forgalmát meghaladta a Budapesti Értéktőzsde januári forgalma, igaz, az ünnepnapokkal teletűzdelt decemberben kevesebb volt a kereskedési lehetőség.

A vezető részvények közül az OTP 114,4 milliárd forintos kiugró forgalom mellett drágult. A három további blue chip nagyon hasonlóan teljesített, a Richter Gedeon (43,2 milliárd forintos kereskedési érték), a Mol (40,3 milliárd forint) és a Magyar Telekom (9,5 milliárd forint) is hozta a 7 százalék körüli felívelést, így valóban erős hónapot zártak a blue chipek.

Fotó: Földi D. Attila / VG

A kisebb forgalmú papírok közül a kisbefektetők ezúttal a Plotinust (immár Akko Invest) találták meg, a hirtelen támadt nagy érdeklődés 252 százalékos drágulást ért egyetlen hónap alatt, de ismét nagyot ment a leányvállalatait integráló 4iG informatikai cég is.

Ami az összesített forgalmat illeti, a januári 231,5 milliárd forintos kereskedési érték nem rossz, de nem is kiugró, meghaladta ugyan a megelőző hónap 196,7 milliárd forintos forgalmát, de elmaradt a bázis 247,6 milliárd forintos értékétől. A 10,5 milliárd forintos napi átlagos forgalom a decemberi 11,6 milliárd forintos átlagos forgalomhoz és a bázis 11,3 milliárd forintos napi átlagához képest is elmaradást mutatott.

Fotó: BÉT

A befektetési szolgáltatók forgalmi versengésében fej-fej mellett haladt a három legnagyobb cég, a Wood & Company 111,1 milliárd forintos duplikált forgalommal nyert, lehagyva az Erste (108,4 milliárd forint) és a Concorde (104,4 milliárd forint) forgalmi aktivitását. Érdemes megfigyelni, hogy a tőzsde frissen érkezett cseh tagja, a Patria immár stabilan top 5-ös kereskedő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.