BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengüléssel kezdett a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,07 pontos csökkenéssel, 41 939,28 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,07 pontos csökkenéssel, 41 939,28 ponton nyitott csütörtökön.

A szerdai záró értékéhez képest 0,06 százalékkal gyengült.

A 4iG csütörtök reggel folytatta a zuhanást, a cég részvényeinek árfolyama 11,8 százalékkal, 3740 forintos árfolyamig esett a kereskedés elején.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárjában azt írta: Ázsiában mérsékelten pozitív a hangulat, az európai határidős jegyzések alapján iránykereséssel indulhat a kereskedés Budapesten. A vezető részvények közül kiemelte:

  • az OTP továbbra is erős maradhat,
  • kisebb emelkedésre számít a Mol esetében is.
  • A Magyar Telekom esetében oldalazásra számít,
  • a Richter-papírok pedig továbbra is gyengélkedhetnek,
  • amennyiben letörne az 5200-nál húzódó támasz, 5000 forintnál lehet a következő megálló – írta.

    Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője inkább pozitív hangulatú nyitásra számít, mivel a nemzetközi piacokon jó a hangulat, az európai határidős indexek is pozitív tartományban vannak. A Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága szerdán nem változtatott az irányadó kamatsávon, és arra számít, hogy idén nem is lesz kamatemelés. A Fed előző napi intézkedése kedvez a részvénypiaci hangulatnak – tette hozzá. Az OTP és a Mol jól teljesített az elmúlt napokban, ez kitarthat – mondta.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.