BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még három bankkal bővülhet az OTP Csoport

A tavalyi eredmény terhére 221 forintos lesz az OTP részvényenkénti osztaléka. A cég közgyűlésén kiderült, Csányi Sándor egy ideig még marad elnök és vezérigazgató is.

Pénteken tartja éves rendes közgyűlését az OTP. A napirendi pontok közül a legérdekesebb az a rész, amely megteremti az az elnöki és a vezérigazgatói pozíciók külön-külön való betöltésének elméleti lehetőségét.

A közgyűlésen elhangzott, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a saját részvényekre jutó osztalék mennyiségét szétosztják a többi tulajdonosok között, így a tavalyi eredmény terhére 221 forintos lesz a részvényenkénti osztalék.

Fotó: OTP

A jövőbeni tervekre vonatkozóan elhangzott, hogy még három bank akvizícióját tervezi az OTP. Magánbefektetői felszólalásra Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elmondta, kisrészvényesként ő is örülne magasabb osztaléknak, de egy emelt kifizetés veszélyeztethetné a tőkemegfelelést.

Csányi egy ideig még marad elnök és vezérigazgató is

„Rövid távon nem tervezem, hogy megválok az elnöki vagy a vezérigazgatói poszttól az OTP Bankban” – jelentette be a pénteki közgyűlésen Csányi Sándor. Javaslatára azonban a közgyűlés megteremti az elvi lehetőséget arra, hogy különálló személyek töltsék be ezeket a posztokat. Ugyanakkor külföldi elfoglaltságai és egyéb, például a futballhoz köthető szerepvállalásai miatt „nem tervezett időpontban” egyik vagy mindkét pozíciójától megválhat.

Új intézkedés, hogy ismét lesz alelnöke az OTP-nek. Az igazgatóság meg is választotta az OTP új alelnökét, Erdei Tamás személyében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.