BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Prémium kategóriában a 4iG-részvények

A 4iG Nyrt. részvényei június 19-től prémium kategóriás részvényeknek minősülnek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatójának határozata alapján – tette közzé a társaság kedden, a tőzsde honlapján.

A 4iG prémium kibocsátóként július 1-jéig közzéteszi a 2019-re vonatkozó eseménynaptárt – tették hozzá.

A BÉT vezérigazgatójának határozatából kiderül: a 4iG június 6-án kérte a tőzsdétől törzsrészvényeinek átsorolását a standard kategóriából prémium kategóriába.

Amikor a 2019. január 1-jét megelőzően bevezetett részvénysorozat kibocsátója a részvények más kategóriába átsorolását kéri, a tőzsde úgy jár el, mintha azokat új sorozatként vezetnék be. A tőzsde által elvégzett vizsgálat alapján a kibocsátó törzsrészvényei megfeleltek a szabályzatban foglalt előírásoknak.

A 4iG 20 forint névértékű részvényei kedden 1100 forinton zárták a kereskedést, 48 forinttal, 4,18 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 1156 forint, a legalacsonyabb 64 forint volt.

Hamarosan a 4iG lehet a legnagyobb magyar informatikai társaság

Óriási potenciált lát az iparágban Jászai Gellért, ezért döntött úgy, hogy irányítói jogot szerez a 4iG-ban. Az üzletember szerint a pletykák ellenére Mészáros Lőrinccel a barátságuk változatlan, és továbbra is üzleti társak maradnak. Jászai terve, hogy a 4iG-ból piacvezető társaságot építsen, amihez akvizíciókon keresztül vezet majd az út.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.