BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A várakozásokkal ellentétben gyengébben kezdett a BUX

A BUX 28,27 pontos csökkenéssel, 40 284,19 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28,27 pontos csökkenéssel, 40 284,19 ponton nyitott hétfőn.

A pénteki záró értékéhez képest 0,07 százalékkal gyengült.

Az elemzők erősödésben bíztak.

Enyhe emelkedésre számítottak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a tőzsdenyitás előtt nyilatkozó piaci szakértők.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az ázsiai piacok mérsékelt pluszban tartózkodnak, és a határidős indexek is kisebb pozitív nyitást vetítenek előre. Az elemző a magyar részvénypiacon is a nemzetközi hangulatot tartja elsősorban iránymutatónak, ezért mérsékelt emelkedésre számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint is folytatódnia kellett volna az óvatos emelkedésnek a BÉT-en, mivel nemzetközi befektetői hangulat visszafogottan optimistának mondható.

A vezető részvények közül az elemző kiemelte, hogy az OTP árfolyama fontos ellenállási szint felé közelít, várhatóan első alkalommal nem tudja majd áttörni a 12 600 forintos szintet. Kedvezőnek véli a Mol technikai képét, amennyiben sikerülne megmaradni a 2920 forintos szint felett, a papír árfolyama erősödhet. A Richter esetében továbbra is 5000 forintnál húzódik meghatározó ellenállás, míg a Magyar Telekom árfolyamában a 425 forintos szint áttörése esetén nyílna tér felfelé – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.