BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a budapesti részvénypiac

A BUX 40 106 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,38 pontos csökkenéssel, 40 106 ponton nyitott szerdán.

A keddi záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült.

Csökkenést szimatolt nyitás előtt az elemző

Varga Zoltán az Equilor elemzője szerint a magyar tőzsdén a nyitásban kisebb pozitív korrekció elképzelhető, de a technikai kép alapján a nap további részében inkább csökkenés várható.

Az elemző kommentárjában kifejtette, hogy kedd délután az Egyesült Államokból érkezett makroadat eladási hullámot okozott a tőzsdéken, a magyar vezető részvények is gyengültek.

A feldolgozóipar teljesítménye szeptemberben már a második egymást követő hónapban csökkent az Egyesült Államokban. Az Ellátási Lánc Menedzsment Intézet (Institute for Supply Management/ISM) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 47,8 pontra csökkent az augusztusi 49,1 pontról, ami 2009 júniusa, azaz a pénzügyi és gazdasági világválság vége óta a legrosszabb érték. A MarketWatch amerikai gazdasági hírportál által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy az augusztusi csökkenés átmeneti lesz, és az index újra az 50 pontos küszöb fölé, 50,2 pontra emelkedik.

A szakértő szerint az OTP-nél a 12 420 forintos, a Mol árfolyamában a 2850 forintos, míg a Richter piacán a 4800 forintos támaszra érdemes figyelni,

amelyek letörése további teret nyitna lefelé. A Magyar Telekommal továbbra is enyhén optimista az elemző, a távközlési vállalat árfolyama elérheti a 442 forintos szintet, amennyiben némileg javul a hangulat a következő napokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.