BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel nyitott a BUX a hét utolsó munkanapján

A BUX 43 654,84 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,47 pontos emelkedéssel, 43 654,84 ponton nyitott pénteken.

A csütörtöki záró értékéhez képest minimálisan erősödött.

Erősödésre számított az elemző a nyitás előtt

Török Lajos kommentárjában kifejtette, a csütörtöki kereskedés legnagyobb vesztese a Mol volt, a részvény árfolyama ismét 3000 forint alá esett. A hét utolsó kereskedési napján ez a szint vált ellenállássá, alulról pedig a 2900 forintos szinten lévő támaszra érdemes figyelni. Az OTP 14 370 forintig ellenállás nélkül emelkedhet, alulról a 14 000 forintos szint nyújt támaszt.

A sajátrészvény-vásárlással támogatott Richter csütörtökön is emelkedett, a szakértő szerint pénteken megpróbálhatja átvinni a 6000 forintos ellenállást, támasz pedig 5870 forintnál húzódik. A Magyar Telekom csütörtökön megközelítette a 445 forintnál lévő sávtetőt, az utóbbi hetekben pedig a sávalj lecsúszott 435 forintra

– tette hozzá.

Az elemző jelezte azt is, hogy érdemes lesz Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnökének délelőtti beszédére figyelni, amely akár jelentősen is befolyásolhatja a forint-euró jegyzést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.