BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,32 pontos emelkedéssel, 45 657,12 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,32 pontos emelkedéssel, 45 657,12 ponton nyitott csütörtökön.

A szerdai záró értékéhez képest minimálisan erősödött.

A következő napokban új csúcsra emelkedhet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a BUX az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.

Varga Zoltán kommentárjában közölte, a szerdai kereskedésben ismét a vevők uralták a parkettet a magyar tőzsdén, a technikai kép alapján reális esély van rá, hogy a 46 031 pontnál beállított történelmi maximumot is megdönti az index a következő napokban.

A vezető részvények közül az OTP a 15 000 forintos támasz közelében tudott fordulni, jegyzésében a történelmi maximuma képez meghatározó ellenállási szintet 15 850 forintnál. A Mol is felfelé korrigált, de továbbra is a 2850 és a 2950 forintos szintek között mozoghat. A Richter folytatta az útját felfelé, a következő fontos ellenállás 6500 forintnál található. A Magyar Telekomnál nincs változás, továbbra is a 435 és a 445 forintos szintek határozzák meg a részvények mozgását, de az elemző szerint most az ellenállás felé tart.

Kiemelte, a Magyar Nemzeti Bank délelőtt 10 órakor teszi közzé a friss inflációs jelentését, a keretszámokat már kedden ismertették. A részletes elemzésből derülnek majd ki a külső környezetre vonatkozó várakozások, illetve az olajár és az euró-dollár alakulására vonatkozó feltételezéseik is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.