BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a BUX

A BUX 45 542,09 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,83 pontos csökkenéssel, 45 542,09 ponton nyitott kedden.

A hétfői záró értékéhez képest 0,14 százalékkal gyengült.

Emelkedést várt nyitás előtt az elemző

Kisebb emelkedéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.

Varga Zoltán kommentárjában azt írta, hogy a hétfői kereskedésben a pozitív nemzetközi befektetői hangulat mellett lefelé korrigált a BUX-index, a Richter kivételével minden vezető részvény árfolyama csökkent.

Kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP grafikonján továbbra is a 15 850 forintnál kijelölt történelmi maximum képez ellenállási szintet, míg 15 200 forint közelében található támaszt. A Mol továbbra is a 2850-2950 forintos sávban mozog, egyelőre nem is nagyon lehet számítani arra, hogy innen kimozdulna. A Richter jegyzése tovább emelkedett, a következő fontosabb, hosszú távú ellenállási szint 6500 forintnál található. A Magyar Telekomnál nincs változás, a 435-445 forintos tartomány határozza meg a mozgását, azonban most a támaszt tesztelgeti.

Délután kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, ezúttal sem várható változás a monetáris kondíciókban

– jegyezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.