BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs megállás az OTP részvénypiacán

Ötszáz forinttal felfelé módosította az OTP-részvényekre érvényben lévő, eddig is a legmagasabbnak számító, 17 ezer forintos elemzői célárát a JPMorgan. A bankpapír árfolyama és vele együtt a BUX is új történelmi rekordot döntött tegnap.

Az eddigi 17 ezerről 17 500 forintra emelte tegnap az OTP-részvények célárát a JPMorgan (JPM), az ajánlás továbbra is vétel. A bejelentés után a forgalom elmaradt az átlagostól, majd vélhetően az amerikai befektetők hatására délutánra felerősödött, az árfolyam pedig több sikertelen kísérlet után áttörte a 15 ezer forintos rekordszintet, s vele együtt a BUX is történelmi csúcsra ugrott. Az OTP-részvények záróára 1,4 százalékos emelkedés után 15 110 forint lett, ami történelmi rekord.

A JPM módosította az OTP csoport éves eredményeire vonatkozó várakozását is, a korábbi 365 milliárd forint nettó eredmény helyett már 403,5 milliárd forintra számítanak.

Ha ez teljesülne, akkor a tavalyi 318,2 milliárd forint adózott nyereséget majdnem 27 százalékkal múlná felül a bankcsoport. A Reuters elemzői konszenzusa 373,3 milliárd forint éves nettó eredményt jelez előre az OTP csoportnak.

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

Az idén már 32 százalékos árfolyam-emelkedést felmutató OTP-részvények kilátásait az elemzők zöme kedvezően látja, a célárak 15 100 forintos mediánja már centikkel az aktuális árfolyam alatt van. A kurzus a múlt héten átlépte a lengyel mBank 14 681 forintos célárát is, amely után a pénzintézet elemzője vételről tartásra módosította az ajánlását, a célszintet pedig változatlanul hagyta.

A JPMorganhez hasonlóan látja a hitelintézeti profit teljes éves kilátásait a Santander, elemzőjük 398 milliárd forintos nyereséggel kalkulál, amelytől nem sokkal marad el az mBank 388,1 milliárdos és a Société Générale 386,5 milliárd forintos prognózisa sem. Az OTP-részvények mozgása további emelkedést vetít előre, de a 15 100–15 200 forint közti sáv ellenállásként funkcionálhat, hiszen több technikai alakzatból számított célár is ebbe a zónába mutat – olvasható az Erste elemzésében.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.