BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel indult a kereskedés New Yorkban

Javította a hangulatot, hogy enyhén csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az előző héthez képest.

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön. Javította a hangulatot, hogy enyhén csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az előző héthez képest, és a remények szerint Donald Trump elnök a mozgást szigorúan korlátozó intézkedések enyhítését javasolja csütörtöki sajtóértekezletén.

  • A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,16 százalékos,
  • az S&P 500-as mutató 0,49 százalékos,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,01 százalékos
  • pluszban indította a kereskedést.

    Az Egyesült Államokban a koronavírus által megfertőzött személyek száma csütörtökre megközelítette a 645 ezret, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 28 ezret.

    A nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök délután egy euróért 1,0882 dollárt adtak, 0,27 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszköz. A jenhez képest 0,10 százalékkal drágult a dollár, 107,58 jenen forgott.

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

    A júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,35 százalékos pluszban, 28,34 dolláron, míg a májusi szállítású WTI 2,01 százalékos nyereségben, 20,27 dolláron forgott fél négykor.

    Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,38 százalékkal, 1722,14 dollárra, a júniusi szállítású aranyé pedig 0,45 százalékkal 1748,00 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.