BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős mínuszban kezdték a szerdát az amerikai tőzsdék

A gazdasági teljesítmény gyengülésének a jeleire indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

  • New Yorkban a DJIA-30 index 2,20 százalékkal csökkent nyitáskor,
  • az S&P-500 index 2,30 százalékkal kezdett alacsonyabban,
  • a Nasdaq Composite index pedig 1,86 százalékkal esett.
  • Kedden még nagy nyereséggel zártak az amerikai indexek a járványvédelmi korlátozások közelgő enyhítésének a reményében: a DJIA-30 2,39 százalékkal, az S&P-500 3,06 százalékkal, a Nasdaq Composite 3,95 százalékkal emelkedett.

    A szerdai nyitás előtt a gazdasági teljesítmény lassulására utaló makrogazdasági adatok jelentek meg. A kiskereskedelmi forgalom márciusban rekordmértékben, 8,7 százalékkal csökkent az előző havihoz képest. Ezen belül a legnagyobb csökkenés a gépjárművek, a bútorok és az elektronikai cikkek forgalmában következett be.

    Az ipari termelés is a vártnál nagyobb mértékben csökkent márciusban, a várt 4,0 százalékos csökkenés helyett az előző havihoz képest 5,4 százalékkal, 74 éve a legnagyobb mértékben. Az előző hónapban, februárban még 0,5 százalékos volt a havi növekedés.

    A tőzsdei cégek eredményadatainak a romlását mutató tőzsdei jelentések is rontottak a befektetői hangulaton. Az S&P-500 index tagvállalatainak első negyedéves nyeresége elemzői számítások szerint több mint tíz százalékkal csökkenhetett.

    Csökken az olaj ára

    Az olajárat az OPEC+ termeléscsökkentési megállapodása ellenére is túlkínálati aggodalmak terhelik. Az amerikai tőzsdék szerdai nyitásakor a globális kereskedelemben

  • a Brent nyersolaj ára 4,80 százalékkal hordónként 28,18 dollárra csökkent,
  • a WTI ára 2,29 százalékkal ment lejjebb 19,65 dollárra.
  • Az eurót 0.97 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0872 dolláron, az arany spot ára pedig az dollár erősödése miatt 0,33 százalékkal unciánként 1720,76 dollárra csökkent.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.